woensdag 26 januari 2011

Panorama Den Haag lokaties

Vijverberg
Ridderzaal
Koninginnegracht
Kneuterdijk
t' Plein
Spui
Station Holland spoor
Haagse markt
Schenkviaduct/Haagse skyline
Beatrixkwartier
Bankaplein
Lange voorhout
Paleis Noordeinde
Museon
Scheveningen pier
Kurhaus

dinsdag 25 januari 2011

Panorama

Panoramaboek Den Haag brainstorm:

Licht/Kleur/Schemering
Scherpte
360 graden panorama
Spiraal panorama (kleine wereldjes)
Buiten of binnen
Hoog of laag perspectief
tilt/shift effect
Dag of nacht
Gebouwen
Lucht
Sfeerimpressie met mensen

Voorbeelden:









Strobist Fotografie

Bij strobistfotografie gebruik je opzetflitsers om het licht in je foto's te verbeteren of te maken. Met behulp van één of meerdere flitsers en vaak ook de nodige creatieve accessoires. Dit is de meest snelle manier om foto's te maken op lokatie zonder grote lampen te gebruiken.

Veel flitsers hebben de mogelijkheid om te reageren op een flits. Deze functie heet Slave flitsen en betekend dat de flitser die u ergens neerzet zal reageren (afgaan) als hij ziet dat er ergens een andere flitser afgaat.

Dit betekend dat de flitser kan ontsteken als u bijvoorbeeld uw top flitser op uw camera gebruikt. U kunt dan dus een foto maken met uw camera waarbij het flitslicht van twee kanten tegelijk komt, namelijk vanaf de kant waar u staat (de pop-up flitser op uw camera), en de extra flitser die apart is neergezet. u beschikt op die manier dus over twee lichtbronnen terwijl u maar één extra flitser bij uw camera heeft. Op die manier is het dus mogelijk om de externe flitser als effect licht te gebruiken terwijl de pop-up flitser gebruikt wordt als een invulflits.

Voorbeeld: