maandag 21 juni 2010

FOT25T: Competenties

1.2:Voert een locatieonderzoek uit
Bij een reportage over mensen met dreadlocks heb ik veel locatieonderzoeken moeten uitvoeren. Ik heb afspraken met mensen gemaakt hoelaat ze op de lokatie moeten zijn. Er is gefotografeerd in Den Haag, Rotterdam en Leiden met altijd wel een lekker zonnetje zodat je goed licht heb op de persoon die je gaat fotograferen. Ik heb alleen gebruik gemaakt van een Canon eos 450D met een kitlens.

1.5:Maak een technisch draaiboek
Zoals ik in 1.2 heb vermeld ik had niet veel nodig om foto's te maken op lokatie. In de studio heb ik wel veel gebruik gemaakt van lampen en fliters.

2.6:Bedient beeld-, licht- en/of geluidsapparatuur bij producties/projecten
Ik heb bij een dreadlockreportage veel afspraken moeten maken over hoeveel beelden er in totaal worden gemaakt, hoe ze aangeleverd worden bij de klant, en wat voor kwaliteit. Ik heb overigens veel moeten stressen omdat een paar mensen niet kwamen opdagen maar uiteindelijk is het wel gelukt.

4.3:Regelt de gebruiksrechten
Zoals ik al vaak heb vermeld ik heb afspraken gemaakt met mensen die op de foto gingen waar de foto's voor gebruikt worden (boek, portfolio) en ze zijn daar akkoord meegegaan. Ik heb met bridge metadatagegevens toegevoegd aan alle foto's die ik ga gebruiken


6.3:Regelt financiƫle zaken
Financiele zaken voor mn portfolio zijn niet echt heel hoog geworden. De foto's heb ik uitlaten printen bij een architectenbureau waar mn vader werkt dus dat koste niks. Ik heb voor mn foto's een portfoliodoos gekocht waar alle foto's & dvd in komt.