vrijdag 10 april 2009

DIF01: De sombere stad


Ik had als onderwerp gekregen de sombere stad
Mijn beste foto en tevens het affiche:


Contactsheet:


maandag 6 april 2009

zondag 5 april 2009

stappen

Stap 1:
We moeten een kalender maken met als thema: Rotterdam "De ideale stad". Een kalender heeft 12 maanden dus er moeten minstens 12 foto's worden gemaakt en in je kalender plaatsen

Stap 2:
Per week voor 3 maanden fotograferen. Hangt er een beetje vanaf hoe het weer is. Als het slecht weer is kan ik de herfst/winter maanden fotograferen en als het goed weer is kan ik de zomer/lente maanden fotograferen

Stap 3:

De stad: mensen, eten, drinken, winkels, sfeer, straatstenen, duiven, zwervers, afval, openbaar vervoer, politie, gebouwen (architectuur oud en nieuw), natuur, drukte etc.

Stap 4:
Er zijn 3 verschillende soorten kalenders: verjaardags,afspraken en scheurkalender

Er zijn veel verschillende onderwerpen wat kalenders betreft.
Vogelkalenders, sportkalenders, modekalenders, idolenkalenders etc.

Wat de typografie betreft hangt heel erg vanaf van wat het onderwerp is. Vogelkalenders hebben meestal een kleinere lettertype dan bijvoorbeeld sportkalenders.

Stap 5:
Mijn ideale stad is architectuur. Rotterdam is een stad waar heel Nederland een voorbeeld aan moet nemen wat betreft de architectuur. Kijk maar naar de Erasmusbrug, Euromast, kubuswoningen etc. Mijn idee is om oude architectuur te fotograferen omdat Rotterdam een stad is die zwaar is getroffen in de oorlog. Ik wil de oude gebouwen die het zeg maar hebben overleeft mooi in beeld brengen.

Stap 6:
Ik wil laten zien hoe de oude gebouwen in Rotterdam nu zijn. Er is de laatste tijd veel veranderd wat betreft het architectuur, en we vergeten een beetje het oude Rotterdam. Bij mijn kalender heb ik per seizoen de kalender een andere kleur gegeven. Bijvoorbeeld bij winter is de kalender blauw en bij de zomer is de kalender geel. Over het lettertype moest ik niet lang na denken. Ik heb Papyrus als lettertype gekozen omdat je kan zien dat het lettertype iets ouds uitstraalt. Ik ga de foto's staand en liggend maken en de kalender zelf wordt ook liggend.

Stap 7:
Het idee van mijn onderwerp heb ik met Mvr. Berendsen besproken en ze vondt het een leuk idee

Stap 8:
Week 4: 4 foto's maken
Week 5: 4 foto's maken
Week 6: 8 foto's maken (ook s'avonds)
Week 7: kalender af.

Stap 9:
Tijdens de weken heb ik mijn eigen camera gebruikt; Panasonic DMC-LX2
Ik heb ook tijdens mijn vrije tijd foto's gemaakt anders zal ik een beetje achter lopen. Dus qua afspraken is er niet veel gebeurd alleen tegen mezelf gezegd dat ik vandaag zoveel foto's ga maken.

Stap 10:

Stap 11:
4/5 foto's per week gemaakt voor mn kalender

Stap 12:
Alle foto's metadata toegevoegd


Stap 13:

Stap 14:
Ik heb thuis van alle foto's een hdr gemaakt zodat het een mooi resultaat krijgt. Met photoshop heb ik de foto's een passende kleur bij elk seizoen aangepast.

Stap 15:















Stap 16:
Uitgeprint op mijn vader's werk en een ringband om heen gedaan