woensdag 6 januari 2010

DENKTANK EINDELIJK

hehe. hij is er. mijn denktank!
na een maand nadenken over wat denktank nou precies was heb ik het eindelijk gemaakt:

Op het laatste moment had ik het idee dat je zonder iets te zien kan je niet nadenken over iets. De eerste foto is dat je eerst moet kijken, en de 2e foto is over nadenken(Met je ogen dicht denk je beter na)

dinsdag 5 januari 2010

fbbl 3


Opdracht 1.1:





Opdracht 1.2:




Opdracht 1.3:



Opdracht 1.4:



Opdracht 1.5:



Opdracht 1.6:


maandag 4 januari 2010

FOT23T

Stap 1:

Maak een eigen magazine wat minimaal moet bestaan uit 12 pagina's inclusief voorkant en achterkant. In het magazine moet fotografie, typografie en lay-out door jezelf worden gemaakt. Je moet een bepaalde sfeer creeeren.

Stap 2:

Week 1: stap 1,2,3
Week 2: stap 4,5,6
Week 3: stap 7,8,9
Week 4: stap 10,11,12,13,14,15
Week 5: stap 15
Week 6: stap 15,16
Week 7: 17

Stap 3:

Architectuur, Gebouwen, Oude/Nieuwe gebouwen, figuren, abstract, kerken, kantoren, exterieur, interieur,

Stap 4:



Bij dit magazine kan je zien dat er figuren zijn gebruikt en figuren horen bij architecture, het lettertype is groot en opvallend en het past wel bij het beeld.

Dit magazine is best wel simpel qua beeld en lettertype maar dat maakt de cover sterk. Het kader om de foto werkt goed.

De tekst is heel erg opvallend. Het beeld is met een soort effect gemaakt en is onderaan geplaatst zodat de tekst nog meer opvalt.


Bij deze cover zijn er veel lagen gebruikt zodat het druk uitstraalt. Dit is een mooi voorbeeld waarmee tekst en beeld samen komen.

stap 5:

De verbeelding is iets abstracts. Je kan met architectuur heel goed abstractionisme uitbeelden. Ik ga dus abstracte architectuur fotograferen waarbij er close-ups worden toegepast. Het vormgeven van de magazine is voor jong en oud die geintreseerd zijn in fotografie, architectuur en abstractionisme.

stap 6:

magazine 210 x 210 mm (vierkant) groen met zwart en wit, foto's worden zwart/wit voorkant van mn magazine wordt een duotoon groen/zwart. lettertypes moet ik nog over nadenken

stap 7:

Opdrachtgever: Jan van Lierop. Beelden zijn besproken en hij vond het goed

stap 8:

Lokatie: stad Den Haag
Canon eos 450D
Zoomlens canon 55-250 mm

Stap 9:

zie stap 8!

Stap 10:
Het was grauw weer dus ik moest mn sluitertijd langer zetten om de juiste belichting te krijgen. Ik wist dit niet van te voren.

Stap 11:

De 10 foto's voor mn magazine:











Stap 12:


Stap 13:

Selectie al gemaakt

Stap 14:

Ik had mn camera al ingesteld in monochroom want ik wilde zwart/wit beelden gebruiken voor mn magazine. Ik heb de foto's in raw geschoten dus ik hoefde niet veel te doen om het juiste resultaat te krijgen.

Stap 15: